Het Mechelse Biocartis is tevreden over de resultaten vanhet derde kwartaal van 2016 en heeft vanaf nu een nieuwe Chief Commercial Officer.

Rudi Pauwels, Chief Executive Officer van Biocartis: “Het derde kwartaal van dit jaar toonde een veelbelovende verdere marktadoptie van ons Idylla™ platform en testen. Het stemt mij tevreden dat elke dag steeds meer patiënten geholpen worden met onze oplossingen, zowel in Europa als in onze distributiemarkten. Ik kijk er oprecht naar uit om onze commercialisatie-inspanningen te starten in de V.S.. Dat gebeurt samen met onze partner Thermo Fisher Scientific, die ons toegang verschaft tot een krachtig verkoopnetwerk en diepe kennis van deze markt. Aanwezig zijn in de V.S. is een sterke toevoeging op onze ambitie om impact te hebben op de wereldwijde markt van moleculaire diagnose testing.”

Om de samenwerking met farmaceutische bedrijven verder te versterken en uit te breiden, zal Ulrik Cordes, die de afgelopen drie jaar Chief Commercial Officer was, doorstromen naar de functie EVP Pharma Collaborations and Companion Diagnostics. Die functie is gericht op o.a. het uitbouwen van een sterke complementaire en ‘companion diagnostics’ business. Hilde Eylenbosch, die toetrad tot de Raad van Bestuur van Biocartis in mei van dit jaar, zal de positie van Chief Commercial Officer overnemen vanaf nu. Ze zal actief blijven in de Raad van Bestuur als uitvoerend bestuurslid.

Hilde Eylenbosch was voorheen o.a. Chief Commercial Officer bij Alere Inc (een wereldwijde aanbieder en dienstverlener in diagnostiek) en President van Alere International. Ze studeerde af als arts en vervolledigde tevens met succes het General Management Program aan Harvard Business School.

Hilde Windels, Deputy Chief Executive Officer van Biocartis, over de veranderingen in het commercieel leidinggevend team: “We zijn erg tevreden dat Hilde Eylenbosch ons
vergezelt in een managementrol. Als lid van onze Raad van Bestuur is ze steeds enthousiaster geworden over de kracht van onze Idylla™ oplossing en de aanvaarding in de markt door onze klanten. Ze zal significante ervaring toevoegen aan het team en daarmee onze capaciteiten versterken om verdere commerciële tractie te genereren in onze huidige markten.”