Succes voor print on demand van Shop My Books

kastrologieHet boek met 102 cartoons JeSuisCharlie, dat het Puurse print on demand-bedrijf Shop My Books uitbracht na de aanslag op Charlie Hebdo, bezorgde het bedrijf een nieuwe opdracht. Samen met cartoonistenvereniging Kever brengt ShopMyBooks het cartoonboek Kastrologie: lachen met eten en drinken op de markt.

Het idee ontstond na het verschijnen van JeSuisCharlie waar een aantal cartoonisten van Kever aan hebben meegewerkt. Bob Vincke (voorzitter van cartoonistenvereniging Kever) en het bestuur van Kever-Feco namen het initiatief om met Shop My Books rond de tafel te zitten.

“We wilden een cartoonboek uitbrengen ter ondersteuning van een reeks tentoonstellingen die binnenkort van start gaan. We nodigden Patrick Van Dam van Shop My Books uit bij Kever. De snelheid van aanpak, de kwaliteit van het boek en de flexibiliteit die het platform kan bieden aan de cartoonisten heeft op ons een grote indruk gemaakt”, vertelt Bob Vincke. “Het was duidelijk dat we door het unieke POD- (print on demand) platform van dit Puurse bedrijf snel tot een boek konden komen. Voor ons als vereniging was het ook belangrijk dat we de nodige technische ondersteuning kregen van een lokale partner en dat wij geen financiering van het project moesten dragen.”

“Bij JeSuisCharlie was al gebleken dat het op de markt brengen van een boek via dit platform snel kan gebeuren. Dit hebben we zelf ook mogen ervaren tijdens onze samenwerking met het team van Shop My Books. In minder dan een week is ons boek Kastrologie: lachen met eten en drinken klaar en staat het te koop in de boekshop van Shop My Books.”

Het boek (21 x 21 cm, paperback, 56 p.) wordt officieel voorgesteld op 24 februari tijdens de tentoonstelling in het PISO in Tienen. Die bevat 52 tekeningen (1 m x 0,70 m) en 22 cv’s van Vlaamse tekenaars. Daarna reist de expo rond, o.a. naar Büttgenbach maar ook naar Frankrijk.

Het boek kan worden aangekocht via www.shopmybooks.com en kost 19,95 euro.

Wie zelf een boek wil publiceren, kan het opladen via www.createmybooks.com en het daarna te koop aanbieden via www.shopmybooks.com.