bmwBMW Group heeft in 2014 meer dan twee miljoen voertuigen verkocht en tekende een wereldwijd verkooprecord op met een stijging van 7,9%. Het was het beste jaar in de geschiedenis van BMW, BMW Motorrad en Rolls-Royce. De verkoop van MINI steeg met 20,7% in december, en dat was een nieuw maandrecord.

Ook BMW Group Belux, met hoofdkantoor in Bornem, heeft het in 2014 heel goed gedaan. “BMW is het vijfde meest verkochte merk in België met 32.012 inschrijvingen in 2014, wat een stijging met 1,3% betekent ten opzichte van het jaar daarvoor”, zegt Christophe Weerts, Corporate Communications Manager van BMW Group Belux.

“De BMW 3 Reeks is de tweede meest verkochte auto in België. Wat MINI aangaat: het Engelse merk heeft vorig jaar evenveel auto’s verkocht als in 2013. 4.997 MINI’s vonden een nieuwe eigenaar.”

BMW Motorrad deed het zeer goed. “BMW Motorrad heeft zijn beste jaar ingeboekt met 2.629 verkochte motors en maxi-scooters in België. Dit is goed voor een stijging met 12,3% en levert ons een tweede plaats op bij de verkoopcijfers in de sector.”