SCHELLE – Wat de meerderheid van de Vlaamse filmmakers niet lukt, lukt wel bij Studio 100: het bedrijf uit Schelle en de K3-meisjes lokken wel veel publiek naar de Vlaamse filmzalen. K3 Love Cruise ging pas op 13 december in première en de Studio 100-film kreeg al meer dan 100.000 bezoekers.

Eind december werd nog bekendgemaakt dat Vlaamse films steeds minder bezoekers trekken en dat de Unie van Regisseurs en minister Sven Gatz zoeken naar oplossingen hiervoor. Vorig jaar kwamen er 21 Vlaamse films uit. Enkel Het Tweede Gelaat, FC De Kampioenen 3-Forever en de Ketnet-film Helden Boven Alles kregen meer dan 100.000 bezoekers.

De Studio 100-film K3 Love Cruise haalt de kaap van de 100.000 al heel snel. “Drie weken na de première van K3 Love Cruise is Studio 100 bijzonder verheugd om bekend te kunnen maken dat er reeds meer dan 100.000 bezoekers in Vlaanderen naar de film zijn komen kijken”, laat het bedrijf weten.

Trots

K3 Love Cruise is de eerste bioscoopfilm van Hanne, Marthe en Klaasje. “We zijn bijzonder trots dat zoveel mensen al naar onze film zijn komen kijken”, aldus de drie meisjes. “Een film maken met zoveel fantastische acteurs is een geweldige en leerzame ervaring. We hebben ons heel erg geamuseerd op de set. Het is dan ook een mooie beloning als zoveel mensen dit waarderen en naar de film komen kijken.”

De drie kersverse filmactrices zijn in het gezelschap van Hallo K3!-acteurs Jacques Vermeire en Winston Post, die net als in de tv-serie de rol van Marcel en Bas vertolken. Andere gastrollen zijn weggelegd voor Sven De Ridder,  Maartje Van Neygen, Ashley Ntangu, de Nederlandse Nicolette van Dam en Tim Douwsma.

De film werd geregisseerd door Frederik Sonck en is uitgebracht door KFD. Hij is momenteel te zien in alle Vlaamse bioscopen.