PUURS – De spektakel-musical 40-45 van Studio 100 zal plaatsvinden op de Montea-site vlakbij de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. De locatie is uitstekend bereikbaar en heeft ook voldoende parking. De première is gepland voor 7 oktober 2018.

De nieuwe locatie voor de musical was tot in maart van dit jaar nog in gebruik als magazijn van een kledingketen. De volledige site beslaat in totaal meer dan 40.000 m².

Studio 100 zal de site de komende maanden omvormen tot een toegankelijk, publieksvriendelijk en modern theater. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie geplaatst die op maat gemaakt wordt voor 40-45. Het artistieke concept, inclusief rijdende tribunes, blijft volledig behouden. Het magazijn van het gebouw zal worden gebruikt als foyer en ontvangstruimte. De kantoorzone wordt ingericht als artistieke en productieruimte.

Tegenslag omzetten in opportuniteit

Gert Verhulst: “Met deze locatie in Puurs hebben we de perfecte site gevonden voor de spektakel-musical 40-45. Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen, kunnen we een versnelling hoger schakelen in het productieproces. Ik kijk enorm uit naar 7 oktober 2018, wanneer we hier de rode loper zullen uitrollen voor de première.”

Hans Bourlon: “Ik ben bijzonder opgetogen dat we er met Studio 100 in geslaagd zijn om een mooie én goed bereikbare locatie te vinden die vele troeven heeft. Als gedreven ondernemers proberen we elke tegenslag om te zetten in een nieuwe opportuniteit.”

Jo De Wolf, CEO van Montea: “In 2014 waren we met het Montea-team aanwezig op de voorstelling 14-18 en we waren onder de indruk van deze Vlaamse topproductie. Het is voor ons dan ook een bijzondere eer om onze bijdrage te kunnen leveren aan de nieuwe ambitieuze musical 40-45. Door het combineren van twee Montea locaties (Puurs – Schoonmansveld en Puurs – Rijksweg) ontstaat de ideale oplossing voor Studio 100.”

Studio 100 heeft een huurovereenkomst ondertekend die vanaf maart 2018 een huurinkomen zal generen van  700.000 euro per jaar.