SCHELLE – Bij Studio 100 in Schelle werd YOU.LEGEND gelanceerd in het bijzijn van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Hans Bourlon van Studio 100, Hello bank! en bedenker van het project Jasper Lambrechts. YOU.LEGEND helpt jongeren hun passie en talent te vinden om zo succesvol te kunnen ondernemen.

Het verhaal van YOU.LEGEND begon met Jasper Lambrechts (23), een enthousiaste, maar dolende student die in het huidige aanbod van startersprojecten op zijn honger bleef zitten. Hij zocht tevergeefs naar een platform om te ontdekken welke richting hij uit zou kunnen gaan en welke talenten hem in staat stellen het verschil te maken. Met die frustratie klopte Jasper aan bij Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100. Even later was YOU.LEGEND een feit.

YOU.LEGEND helpt jongeren om hun potentieel te ontdekken, ofwel: welke Legend er in hen schuilt. YOU.LEGEND stimuleert om met je talenten aan de slag te gaan en een ondernemende houding aan te nemen, zodat je die talenten maximaal kan ontplooien. Dat betekent niet noodzakelijk dat je zelfstandig wordt en een eigen bedrijf opricht. YOU.LEGEND wil duidelijk maken dat de zoektocht naar je talenten en het lef om je ambities na te streven óók ondernemen is, en zelfs het startpunt richting succesvol ondernemerschap. 

Welvaart

Hans Bourlon: “Iets ondernemen, doe je niet op de maan. Zoek naar wat dicht bij je ligt. Kom uit je zetel, probeer iets. Zet iets op waar je energie van krijgt, alleen of samen met anderen. Doe het voor jezelf. Ik kan ervan getuigen. Ondernemend zijn heeft mij als mens tot bloei gebracht. Doe het ook voor de samenleving. Het zijn ondernemende mensen die onze welvaart veilig zullen stellen.”

YOU.LEGEND is een samenwerking van Studio 100, Hello bank!, Vlajo en TaPasCity. Het project bestaat uit een boek, een scholentour, de belevenissen van Jasper op social media en een website met een wetenschappelijk onderbouwde test om je talenten te ontdekken.