electricDertig studenten van Thomas More en de KU Leuven presenteren op het 94e Autosalon van Brussel hun zelf ontworpen elektrische racewagen. Deze wagen, de Umicore LUNA van Formula Electric Belgium, kan optrekken van 0 tot 100 km/u in 2,7 seconden en doet het daarmee beter dan alle commerciële elektrische wagens op de markt. Enkel het pas voorgestelde concept van Faraday Future haalt gelijkaardige resultaten.

Het Formula Electric Belgium team bestaat uit studenten van de KU Leuven en Thomas More. De samenwerking die vorig seizoen werd opgestart, bracht de wagen naar een hoger niveau. Dat was duidelijk te merken aan de resultaten tijdens de races afgelopen zomer. De studenten trokken naar Engeland, Duitsland en Tsjechië om het op te nemen tegen andere universitaire teams tijdens de internationale Formula Student competitie. In Tsjechië kon het team de 4de plaats wegkapen met het ontwerp van hun wagen. Hun prestaties zorgden voor een stijging naar de 26e plek op de Formula Student wereldranglijst voor elektrische wagens. De ambities voor dit academiejaar liggen dan ook hoog.

Het team is volop bezig met de volgende elektrische racewagen. De voorbije drie maanden maakten de studenten een volledig digitaal ontwerp en na de examenperiode gaan ze van start met de assemblage van hun nieuwe wagen. Daarvoor produceren zij onder andere de elektromotoren, het chassis en het batterijpakket. “We werken samen met een netwerk van meer dan 100 bedrijven”, zegt Andreas Wauters, student industrieel ingenieur en teamleider. “Om kans te maken op een podiumplaats ligt de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie.”