Studenten Thomas More Mechelen werken samen met Kunnig

innocentMaatwerkbedrijf Kunnig, een halve eeuw geleden gestart als Beschermde Werkplaats Antwerpen, viert zijn vijftigste verjaardag en zal dit jaar volledig op eigen benen staan. Daarom wil Kunnig de Stad Antwerpen een bijzonder afscheidscadeau schenken: de inrichting van een kleuterklas. De originele meubeltjes op maat worden allemaal geproduceerd door de arbeiders van Kunnig, werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het ontwerp tekenen de studenten Interieurvormgeving van Thomas More uit Mechelen.

Pascale Innocent, algemeen directeur van Kunnig: “We zochten een origineel cadeau waarmee we een bepaalde nood kunnen invullen. Het tekort aan kleuterklassen is een hot item en de noodzakelijke opsmuk van bepaalde lokalen een constante behoefte. Bovendien vinden we het belangrijk om aan te tonen dat een maatwerkbedrijf een professionele partner is. Uiteraard zijn onze medewerkers sterk in repetitief werk maar het gaat zoveel verder dan de traditionele handelingen waaraan iedereen meteen denkt. Dankzij dit unieke project krijgen onze mensen de kans om te tonen wat ze allemaal kunnen: professionele productie in hout, metaal en textiel.”

Na een grondige briefing, een bezoek aan de kleuterklas en een kennismaking met de productiemogelijkheden van Kunnig gaan de studenten van het 2e jaar Interieurvormgeving van Thomas More Mechelen in februari aan de slag om originele kleuter- en klasmeubels te bedenken. Alle ontwerpen worden op 16 maart aan een jury voorgesteld en het winnende ontwerp wordt daarna bij Kunnig geproduceerd. Op 1 september starten alle kleutertjes van Juf Leen van basisschool Perspectief dan in een gloednieuw ingerichte klas.

Beschermde Werkplaats Antwerpen werd in 1965 opgericht door de burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen. In 2010 startte een traject van verzelfstandiging. In deze periode transformeerde Beschermde Werkplaats Antwerpen tot Kunnig, een maatwerkbedrijf met een professionele aanpak en uitstraling, een uitgekiend HR-beleid en een uitgebreid productie- en dienstenaanbod voor bedrijven. Vandaag heeft Kunnig 264 werknemers.