directeur Projecten en Diensten Kris Beterams van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant reikte de Bryo-prijs uit aan Laura Melis. Foto Luc Hilderson.

Directeur Projecten en Diensten Kris Beterams van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant reikte de Bryo-prijs uit aan Laura Melis. Foto Luc Hilderson.

AR Metallizing, wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier, heeft een VOKA Bryo beurs en een geldbedrag toegekend aan Laura Melis, tweedejaarsstudente van de opleiding Interieur & Design van hogeschool Thomas More in Mechelen. Een Voka Bryo-beurs kan worden gebruikt om ondernemersvaardigheden met deskundige begeleiding te ontplooien.

Laura Melis eindigde als beste in een wedstrijd die werd georganiseerd door AR Metallizing in samenwerking met vakdocenten van de opleiding Interieur & Design van de Hogeschool Thomas More. Deelnemers moesten een innovatief en creatief product ontwerpen dat wordt uitgevoerd in gemetalliseerd papier.

De jury, bestaande uit docenten en medewerkers van AR Metallizing, koos het winnende ontwerp van Laura Melis uit zo’n 32 ontwerpen. Laura ontwierp een innovatief en commercieel zeer bruikbaar cold pack van gemetalliseerd papier, bedoeld voor het direct koelen bij onder andere sportblessures. Ze presenteerde niet alleen een sterk, commercieel inzetbaar product, maar deelde met de jury ook een flinke portie kennis die ze had opgedaan uit haar uitvoerige marktonderzoek.

Met de wedstrijd en bijbehorende prijzen wil AR Metallizing jonge artistieke talenten stimuleren in hun creativiteit en ondernemerschap.

Dit was de eerste keer dat de wedstrijd georganiseerd werd, maar er komt zeer waarschijnlijk een vervolg. Bart Devos, CEO van AR Metallizing: “Bij AR Metallizing dragen we ondernemen, duurzaamheid, inventiviteit en creativiteit hoog in het vaandel. Wij betrekken daar graag ook anderen bij. De samenwerking met de studenten en de hogeschool is buitengewoon goed verlopen. Wij zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit, professionaliteit en de diversiteit van de inzendingen van de studenten van de opleiding Interieur & Design. Wij zullen vermoedelijk vaker dergelijke wedstrijden organiseren!”

Ook hogeschool Thomas More blikt terug op een prettige samenwerking met het internationaal actieve AR Metallzing. Lector interieurvormgeving en meubelontwerp Bart Baccarne: “Het was voor onze studenten een leerzame opdracht, en de samenwerking met AR Metallizing was vruchtbaar.”

Algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen Frédéric Achten toonde zich eveneens tevreden. “Dit is een mooi voorbeeld van win-winsituaties die ontstaan door kruisbestuivingen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Als Voka – Kamer van Koophandel Mechelen zetten we zelf met diverse projecten sterk in op het bruggen bouwen tussen beide. Elk geleverd bewijs van het nut hiervan, maakt ons én de buitenwereld duidelijk dat we de juiste weg bewandelen.”