wegenwerkenVanaf donderdag 12 november geldt in de volledige werfzone van de A12 in Londerzeel een snelheidsbeperking van 50km/u in de rijrichting van Antwerpen. De beperking van 50km/u geldt dan vanaf het kruispunt Kerkhofstraat/Londerzeelsesteenweg tot aan het einde van de eigenlijke werkzone. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Momenteel geldt in de aanloop naar de werkzone (waar de aankondigingsborden staan en de rijweg begint te versmallen) nog een snelheidsbeperking van 70 km/u. Pas in de eigenlijke werkzone verstrengt de snelheidsbeperking tot 50 km/u. Wegen en Verkeer heeft nu in samenspraak met de gemeente en de lokale politie in het belang van de verkeersveiligheid beslist om reeds vroeger, vanaf het kruispunt van de Kerkhofstraat en de Londerzeelsesteenweg, de snelheidsbeperking te verlagen tot 50 km/u.

De aannemer zal de signalisatie in de werfzone aanpassen tijdens de avond van woensdag 11 november en de nacht van 11 op 12 november. Als het regent, worden de werken uitgesteld want markeringswerken kunnen niet worden uitgevoerd als het wegdek nat is.

De aanpassing van de snelheidsbeperking zal mogelijk voor meer files zorgen.