De website Lekkers met Streken van de provincie Antwerpen kreeg een flinke upgrade, zodat je voortaan veel makkelijker een streekproduct of hoeveproducent kan vinden. Het online platform groepeert 365 hoeve- en streekproducten van 178 producenten uit de provincie Antwerpen.

Streekproducten en lekkers van hoeveproducenten vinden niet altijd gemakkelijk hun weg naar de consument. Het blijft vaak bij verkoop aan mensen uit de onmiddellijke omgeving.

Met een vernieuwing van de website www.lekkersmetstreken.be wil het Antwerpse provinciebestuur daarbij helpen. “We stellen elke producent kort voor, want de consument wil weten van wie de producten komen en dat geeft vertrouwen. Maar belangrijker nog is dat we nu tonen waar de producten te koop zijn. Die informatie ontbrak tot dusver”, zegt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens.

Mechelen en Lier

Via de nieuwe zoekfunctie kan makkelijk op naam, product of gemeente/stad worden gezocht. Tik je Mechelen in, dan krijg je bijvoorbeeld een lijst met het hertenvlees Parcoplus, de zuivelproducten van Hoeve Ten Bossche en het hoevebrood van Van Doren-Keuleers uit Hombeek, en de chocolade en pralines van Sjolaa en de bieren van Brouwerij Het Anker uit Mechelen zelf.

In Lier heb je bijvoorbeeld koffiebranderij Van Ouytsel, de verse melk van melkveebedrijf Goossens-Van der Heyden en de biologische groenten van De Groene Kapoen.