Streekproduct van Bonheiden bekend

bonheidenBakkerij-Chocolaterie Van Bellinghen – Croissy Bonheiden is met een artisanaal huisbereide praline de winnaar van de wedstrijd om een  streekproduct voor Bonheiden te ontwerpen en te produceren.

De bonbon die vanaf nu de titel Bonheidens streekproduct mag dragen, is gevuld met fijne praliné en verrijkt met krokante koekjes en explosiesuiker. De explosiesuiker zorgt bij het proeven van de praline voor een verrassend knetterend effect in de mond.

De eigenaars van Croissy Bonheiden, Peter Van Bellinghen en Katleen Burms, gaan voor een bruisende, sprankelende gemeente, vandaar de keuze voor de vulling met explosiesuiker. Bovendien is praliné de favoriete smaak van vele chocoladeliefhebbers.

De verwerking van chocolade voor de creatie van artisanale, huisbereide chocoladeproducten is één van de specialiteiten van Bakkerij-Chocolaterie Van Bellinghen. De zaak is bijna drie jaar geleden geopend in het centrum van Bonheiden. Voorheen had Peter van Bellinghen vijftien jaar lang een broodjeszaak in Kampenhout.