MECHELEN – De culinaire zomerbar Komeet is aan haar allerlaatste editie toe. De Mechelse strandbar lanceert daarvoor het nieuwe winterconcept Warm Winters Weekend. Net als bij de zomeredities wordt dat concept uitgewerkt op de Comet-site die binnenkort tot bouwwerf wordt omgevormd.

Twee zomers lang hebben initiatiefnemers van Komeet Willem Beeck, Pieter-Jan Van den Bon, Benjamin Van den Bon en Jan Straetmans alles op alles gezet om Mechelen van een nieuwe hotspot te voorzien. Met zo’n 35.000 bezoekers over twee zomeredities heen, is het viertal daar met glans in geslaagd. De evenementen, die steeds op de Comet-site werden georganiseerd, moeten nu plaats ruimen. Vanaf januari 2018 wordt de zone immers een bouwwerf.

Maar voor het zover is, wil Komeet afsluiten in stijl. “We zijn bijzonder fier op wat we bereikt hebben. Nu zijn we klaar om dit mooie avontuur af te ronden met het Warm Winters Weekend”, zegt Willem Beeck.

Winters concept met een warm hart

De look and feel blijft bij het Warm Winters Weekend hetzelfde als bij die van de zomerbar, alleen worden de zomerse elementen omgezet naar een wintersetting. “Strandstoelen en zwembaden maken plaats voor warmtebranders, vuurschalen en Zweedse kaarsen. De zomerse cocktails worden vervangen door jenever en huisgemaakte glühwein. Met fakkeltochten en marshmallows boven de vuurtjes zijn ook de allerkleinsten welkom”, aldus Willem Beeck.

Bezoekers kunnen oude bonnetjes van de zomerbars deponeren in een gifturne. Komeet schenkt de waarde van die ingezamelde bonnetjes integraal aan vzw Welzijnsschakels. Daar zetten vrijwilligers zich in voor meer gelijke kansen en tegen uitsluiting door armoede of afkomst. “Zo dragen ook de bezoekers een steentje bij aan de Warmste Week in het kader van Music For Life, zonder dat ze dat voelen in hun portemonnee.”

De winterbar is van 7 tot en met 10 december geopend.