Geen alledaagse vacature in Willebroek, want er wordt iemand met een sterke interesse en passie voor whisky gevraagd. Stokerij De Molenberg, dat de Gouden Carolus Single Malt whisky distilleert, zoekt er een coördinator voor het bezoekerscentrum. Het centrum opende eind 2014 de deuren aan de stokerij in Blaasveld en verwelkomde sindsdien duizenden bezoekers van over de hele wereld. Om de rol van het bezoekerscentrum te stimuleren, gaat de stokerij nu op zoek naar een voltijds coördinator.

De coördinator stuurt het bestaande team van drie medewerkers en coördineert de dagelijkse werking van het bezoekerscentrum. Het gaat om de ontvangst van bezoekers en klanten, het geven van rondleidingen in meerdere talen, de organisatie van evenementen, de interne administratie, enzovoort. Ook het bezoeken en prospecteren van potentiële nieuwe klanten behoort tot het takenpakket. Stokerij De Molenberg gaat daarvoor op zoek naar een klantgerichte werkkracht die accuraat en communicatief kan handelen. Ervaring in de organisatie van evenementen vormt een groot pluspunt. Solliciteren kan tot midden februari bij Het Anker.

In de familiehoeve aan de Molenberg in Blaasveld werd sinds 1637 jenever gestookt door het molenaarsgeslacht Van Breedam, dezelfde familie die in 1872 de Mechelse stadsbrouwerij Het Anker zou overnemen. Onder Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar, werd de oude stokerij in 2010 nieuw leven ingeblazen als whiskystokerij met bijhorend bezoekerscentrum. Beide familietradities, stoken en brouwen, werden verenigd in een nieuw project: Stokerij De Molenberg. De Gouden Carolus Single Malt, een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel, won de voorbije jaren al verschillende prijzen.