Handelsgids.be zet vriendelijke handelaars graag in het zonnetje, en verkiest jaarlijks per gemeente de vriendelijkste handelaar. Madeline de Stoffenmadam is door Handelsgids.be uitgeroepen tot vriendelijkste handelaar van Lier.

Naast service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij kleinhandelaars. Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een kmo en het kost niets. Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag bij sommige kmo’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Daarom heb ik de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar gelanceerd.”

In Lier was de prijs dus voor Madeline de Stoffenmadam. Er is een fysieke winkel in de Kantstraat en een webshop, en de dames van Madeline geven ook workshops. De zaak is een initiatief van Nancy Moerenhout. “Madeline de Stoffenmadam is mijn droom die in 2014 uitkwam. Mooie stoffen zijn een passie die ik wil delen met mijn klanten via de winkel in Lier, de webshop of een gezellige workshop.”

Zij krijgt hulp van An Van Dessel. “Eerst was ik een enthousiaste klant, daarna gaf ik workshops en nu werk ik deeltijds in deze heerlijke winkel. Als hoofdberoep ben ik juf, wat bij de workshops goed van pas komt. Toen mijn oudste zoon geboren werd, raakte ik verslingerd aan naaien en mooie stoffen. Dat ik van die hobby nu deels mijn beroep kan maken, is fantastisch.”

Lingerie Gigi eindigde tweede in de verkiezing van de vriendelijkste handelaar van Lier. De derde plaats was voor Lingerie De Klok.