RIJMENAM – De wegenwerkers die in Rijmenam aan het werk zijn, krijgen donderdag tijdens hun middagpauze een massage aangeboden van handelaarsvereniging Rijmenam Explosief. Met deze symbolische daad willen de handelaars aan positieve communicatie doen.

Professionele massagetherapeute Grete Schaltin van Body in Flow heeft de actie bedacht en aangeboden, om een positieve bijdrage te leveren aan de infrastructuurwerken in de gemeente.

“Werkzaamheden zijn een uitdaging voor iedereen, zowel inwoners als handelaars. Daarom wil ik als lokale ondernemer mijn steentje bijdragen. Net als mijn klanten die herboren zijn na een behandeling, kijken we uit naar het vernieuwde Rijmenam”, aldus Grete.

Stoelmassage

De werklui krijgen van Grete een stoelmassage van 15 minuten. Deze vorm van massage is volgens de therapeute ideaal voor mensen met hun beroep en gebeurt op een ergonomische stoel. Tijdens de drukpuntmassage worden verschillende punten op hoofd, nek, schouders, armen en rug bewerkt.

Dat het werkt bij mensen met een fysiek zwaar beroep, bleek uit een onderzoek van stoelmassages door Project Okurase in Ghana. Omdat er in veel Afrikaanse gebieden een tekort aan medicijnen is, worden er massages gebruikt om klachten van mensen met zware beroepen te verlichten. De resultaten van de stoelmassage waren positief en kunnen in sommige gevallen een alternatief zijn voor medicijnen.

De massage-actie in Rijmenam kadert in een ruimere aanpak van handelsvereniging Rijmenam Explosief. In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert de organisatie een aantal specifieke acties tijdens de werkzaamheden. Eerder werden een tombola met Dina Tersago en een wandelroute met Sven Ornelis gelanceerd. In de zomer zijn er nog nieuwe acties gepland..