Er zit beweging in het Mechelse ondernemershuis Oh! in de Kannunik De Deckerstraat. Momenteel ondersteunt het Oh! 29 ondernemingen die voor een voordelige prijs een werkplek huren en zo toetreden tot een community van starters, doorgroei- en gevestigde bedrijven, samen met handelaars uit diverse sectoren. Twee groeiende bedrijven slaan hun vleugels uit en vertrekken naar een vestiging elders. Andere succesvolle starters groeien naar een groter kantoor in het Oh!

Vorig jaar namen maar liefst 11 nieuwe startende bedrijven hun intrek in het ondernemershuis: SPACE-LAB.be, onderzoeksbureau voor ruimtelijke planning, Exceptional Events, eventbureau gespecialiseerd in bedrijfsevenementen en incentives, indie platenlabel Caroline Benelux, Booqit, een organisatie die medisch en sociaal vervoer van personen makkelijker en efficiënter maakt, Contribute Group Business & ICT, dat technologische oplossingen biedt en bedrijven helpt meer grip te krijgen op innovatieprocessen, Supercontent, dat ondernemingen adviseert en coacht rond contentmarketing, video- en motion productiehuis Motion Lotion, allround communicatiebureau Pandafish, TWEGOS dat mensen en bedrijven die bij elkaar passen samenbrengt, HUNTR, talent huntrs & talent matchmakers met focus op sales, recruitment en management en online communicatiebureau Madzuli.

Madzuli is op korte tijd sterk gegroeid. Zaakvoerder Kevin Geets heeft nu vijf personeelsleden in dienst en is het Oh! ontgroeid, waardoor een verhuis in Mechelen zich opdrong. “We verhuizen waarschijnlijk op 1 maart naar een kantoor op Mechelen Campus aan de Schaliënhoevedreef”, zegt Kevin Geets.

“Ook PlayCo (interface design en user research) slaat zijn vleugels uit en verhuist naar Antwerpen”, aldus Daphne Storms, community beheerder van Oh! Mechelen. “Nazka Mapps, Booqit en DataShift groeien in het Oh! naar een groter kantoor. Nazka Mapps maakt interactieve webgebaseerde kaarten zoals Google Maps, maar met integratie van specifieke data en functionaliteiten op vraag van de klant. Booqit, een online platform om medisch en sociaal vervoer van personen makkelijker te organiseren, groeit flink en werkt intussen al met zeven personen. Zij verwachten een grote sociale impact te hebben. DataShift helpt zijn klanten shiften naar een data-gedreven organisatie.”