Stichter Biocartis is Kandidaat Manager van het Jaar

PauwelsDr. Rudi Pauwels, CEO en stichter van het Mechelse Biocartis, is genomineerd voor de prestigieuze titel van Trends Manager van het Jaar 2014. Pauwels is één van de tien genomineerden voor de prijs die op 7 januari 2015 wordt uitgereikt. Bij de kanshebbers zijn ook nog Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis, Françoise Chombar, CEO van Melexis uit Tessenderlo en Charles Beauduin, CEO van weefmachineproducent Van de Wiele uit Marke.

Rudi Pauwels van Biocartis is een autoriteit op het gebied van aidsremmers. In 2007 richtte hij in Zwitserland Biocartis op en hij verhuisde er in 2011 mee naar de industriezone Mechelen-Noord. Op 15 september lanceerde zijn bedrijf het moleculair diagnostisch systeem Idylla waarmee kankertests veel sneller kunnen worden uitgevoerd dan voorheen. Tegelijkertijd bracht Biocartis een eerste test (voor huidkanker) op de markt die met dat systeem kan worden gebruikt. In de toekomst zullen nog heel wat tests volgen. Toestellen en testcartridges worden in Mechelen gemaakt.

Kandidaten voor de titel van Manager van het Jaar moeten zich het voorbije jaar onderscheiden hebben door een opvallende turnaround, een doorgedreven expansie of een opmerkelijke innovatie, door een uitmuntende balans, een strategische vernieuwing, een beurssucces of een combinatie van deze factoren. De tien genomineerden worden uitgekozen door de redactie van Trends en een aantal specialisten. Lezers van Trends en kijkers van Kanaal Z kunnen hun stem uitbrengen voor één van de genomineerden. De jury evalueert dan de managers met de meeste stemmen en kiest de uiteindelijke winnaar.