Steylaerts verhuist naar Lier

Steylaerts2018Als alles verloopt zoals gepland, verhuist Steylaerts begin 2018 van Berlaar naar Lier.  De specialist in tegels en badkamerrenovaties kocht de terreinen en gebouwen van Cartonnages Donckers,  in de volksmond De Coca-Cola genoemd, om er een nieuwe toonzaal en een administratief torengebouw met drie verdiepingen te bouwen.

Het is vooral de continue groei die Steylaerts,  sedert 1961 gevestigd in Berlaar, naar Lier doet verhuizen. CEO Patrick Steylaerts:  “2016 wordt reeds het dertigste opeenvolgende jaar van omzetstijging  voor ons bedrijf.  Zo’n groei zorgt voor een permanente druk op de organisatie en de infrastructuur.  Onder meer door het voortdurende plaatsgebrek overwogen we al langer een verhuis.  De opportuniteit die zich in Lier aandiende,  bracht alles in een stroomversnelling.”

Het aangekochte terrein is  36.000 m² groot en is gelegen tussen de Schollebeekstraat en de Aarschotsesteenweg, vlakbij de Ring van Lier. De bestaande gebouwen bieden ruim 10.000 m² aan magazijnoppervlakte en zo’n 500 m² aan kantoren, maar dat blijkt onvoldoende voor het familiebedrijf uit Berlaar.  Langs de kant van de Aarschotsesteenweg plant Steylaerts  daarom de bijkomende bouw van een toonzaal van 2.000 m² en een administratieve  toren met drie verdiepingen.

Patrick Steylaerts: “Het is de bedoeling om alle activiteiten vanuit Berlaar volledig te verhuizen naar Lier.  Dus zowel de toonzaal, de logistiek als de administratieve diensten zullen onderdak vinden in de Schollebeekstraat.   Het huidige logistiek centrum in Park Diamant zal na de verhuis worden verhuurd.”

Met het project is een investering gemoeid van maar liefst 15 miljoen euro. Patrick  Steylaerts: “De nieuwe toonzaal zal een pareltje worden, helemaal in de stijl van onze showrooms in Wijnegem en Temse.  Bovendien zal er bij de bouw maximaal worden gekozen voor natuurlijke en ecologische oplossingen.”

De bouwaanvraag zal eerstdaags worden ingediend.  Als alles vlot verloopt, kan reeds begin 2017 met de werken worden gestart.  De eerste contacten met de stad Lier en de schepen van ruimtelijke ordening Walter Grootaers verliepen alvast positief.

Vlnr Peter Steylaerts, Patrick Steylaerts, Frido Donckers en Didin Donckers.

Vlnr Peter Steylaerts, Patrick Steylaerts, Frido Donckers en Didin Donckers.

In het complex is sedert het midden van de jaren negentig Cartonnages Donckers gevestigd.  Ook zij gaan verhuizen.  Gedelegeerd bestuurder Didin Donckers:  “In de markt waarmee wij geconfronteerd worden, is specialiseren echt een must.  Daardoor was deze locatie voor onze activiteiten te groot geworden.  Bovendien gaat mijn vader Frido met pensioen, dus de deal met Steylaerts kwam voor ons op het juiste moment.  De meeste  medewerkers blijven aan boord na onze verhuis.”