BERLAAR/LIER – Steylaerts is volop bezig met de opbouw van een nieuw hoofdkantoor in Lier, maar maakt ook tijd en budget vrij voor andere zaken. Zo doneerde het Berlaarse bedrijf 2.500 euro aan een jong gezin uit de eigen gemeente. Zij zagen onlangs hun huis voor een groot deel instorten.

19 april 2018 werd een zwarte dag voor Dimitri Goris, Ann Van Rompay en hun twee jonge kinderen. Het gezin zag hoe graafwerken bij de buren een groot deel van hun eigen woonst naar beneden haalden. Het huis, waaraan ze vijf jaar hadden gewerkt, was zo plots voor meer dan de helft onbewoonbaar. De voorbije weken moesten ze zich daarom behelpen in het niet ingestorte deel van hun woning. De garage werd bijvoorbeeld een voorlopige living.

De jonge familie is nu volop de heropbouw van het huis aan het voorbereiden en kan daarbij rekenen op heel wat steun, onder andere van Steylaerts. “Onlangs werd een benefiet georganiseerd waar honderden buren, familieleden en vrienden op af kwamen en ook wij dragen hier graag letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij”, zegt ceo Patrick Steylaerts. “Met een waardebon van 2.500 euro wensen we de getroffen familie heel veel moed en energie bij de wederopbouw van hun woning.”

Steylaerts is reeds sinds de oprichting van het bedrijf in 1961 door de ouders van Patrick Steylaerts actief vanuit Berlaar. Na 30 opeenvolgende jaren van groei, besloot het bedrijf te investeren in een nieuw hoofdkantoor. Dat komt in Lier langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat te liggen. Op het einde van de zomer moet de site operationeel zijn.