BelOrta in Sint-Katelijne-Waver veilde deze week de eerste Belgische blauwe bessen van 2017. Het eerste kistje van 12 x125 gram van de variëteit Duke werd aangekocht door Bouvry NV (lid van de Primamundo groep) uit Brugge voor 9,96 euro per 125 gram

De blauwe bes wint al enkele jaren sterk aan populariteit bij de consument. Ook in 2017 zet deze trend zich duidelijk verder. Cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK, verzameld in opdracht van VLAM, tonen aan dat de gemiddelde consumptie blauwe bessen per Belg in 2016 steeg met maar liefst 45 % ten opzichte van 2015.

Bij BelOrta wordt in 2017 een stevige productiestijging van circa 20 % genoteerd. Doordat er verschillende variëteiten geteeld worden, kan de productie worden gespreid over een langere periode, wat maakt dat BelOrta blauwe bessen kan aanbieden vanaf nu tot en met begin november. Hoofdvariëteiten zijn Duke, Bluecrop, Liberty en Aurora.

De blauwe bessen van BelOrta worden aangeboden in een ruim assortiment van verpakkingen, zoals open punnets (de doorzichtige plastic bakjes) en vlootjes, maar ook gesloten verpakkingen met deksel en topseal. BelOrta heeft eveneens een groot volume biologisch geteelde blauwe bessen.