MECHELEN/SINT-KATELIJNE-WAVER – Op 1 juni geeft G-sport Vlaanderen bedrijven de kans om mee hun schouders onder G-sport te zetten. Dat doen ze aan de hand van een fundraisingdiner in Technopolis in Mechelen. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver zorgt voor het gastronomisch viergangendiner.

Na een succesvolle editie vorig jaar, met zo’n 293 aanwezigen, hoopt G-sport Vlaanderen dit jaar de kaap van de 300 gasten te overschrijden op haar liefdadigheidsevenement. De organisatie die zich inzet voor sporters met een beperking houdt daarvoor een informele netwerkavond en kan daarbij rekenen op het grote engagement van een sterrenchef.

Axel Colonna-Cesari van Centpourcent: “Met ons voltallige team zullen we die avond instaan voor de catering. We verzorgen de receptie en serveren een culinair viergangenmenu. Daarmee hopen we mee bij te dragen in de zoektocht naar meer supporters voor G-sporters, die zich inzetten voor meer aandacht en middelen voor de G-sport.”

Sterren op de grasmat

Axel Colonna-Cesari engageert zich al enkele jaren voor G-sport. Dat doet hij ook door zijn sportieve kant te tonen via Sterren op de grasmat, een voetbaltornooi georganiseerd voor en door Belgische sterrenchefs. De opbrengst daarvan gaat telkens naar G-sport.

“De zoon van een goede kennis hield enkele jaren geleden een blijvende beperking over aan een verkeersongeluk. Sporten ging daardoor veel moeilijker”, vertelt Axel Colonna-Cesari. “Maar via ontmoetingen zag ik dat G-sport mensen met elkaar verbindt en ook andere jongeren motiveert. Dat is eigenlijk de concrete aanleiding voor mijn engagement. Langs deze weg hopen we het aanbod van G-sport ook bij een breder publiek bekend te maken.”

Inschrijven voor het fundraisingdiner op 1 juni kan nog tot en met 11 mei via de website van G-sport Vlaanderen.