Sterren op de Grasmat schenkt 30.000 euro

GsportSterren op de Grasmat, het voetbaltornooi voor en door Belgische Sterrenchefs dat afgelopen weekend plaatsvond in De Nekker in Mechelen, heeft 30.000 euro opgebracht voor het goede doel. Het bedrag werd overhandigd aan Piet den Boer, peter van G-Sport (alle sporten waar personen met een handicap of beperking aan kunnen deelnemen).

Sterren op de Grasmat is een initiatief van Axel Colonna-Cesari, chef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver. Op zondag 4 september had dit tornooi voor de vierde keer plaats. Bovenop de sportieve en collegiale dimensie draait dit voetbaltornooi rond het ondersteunen van een sociaal project.

20 sterrenrestaurants voetbalden de hele dag voor een finaleplaats. In de finale haalde Hertog Jan het van Innesto met een verdiende 6-1. De sterrenchefs speelden om 14 uur een vriendschappelijke match tegen de BV-ploeg met o.a. Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Jeroen Lenaerts, Jo Hens, Nico Sturm en Anthony Van der Wee. De BV’s haalden het tegen de Sterrenchefs met 4-0. Aansluitend speelde de G-Sport-ploeg van KV Mechelen tegen de G-Sporters van SK Wavria.

Op het avondevent in het Porsche Centre Mechelen, gepresenteerd door Andrea Croonenberghs, overhandigden organisatoren Axel Colonna-Cesari, Anneleen Soethaert, Isabelle Fossé en Kris Sobry aan G-Sport de grootste opbrengst tot nu toe: 30.000 euro. Piet den Boer, peter van G-Sport, bedankte in naam van alle G-Sporters voor de cheque.