technopolisDe 50-jarige Stephane Berghmans uit Berchem wordt de nieuwe directeur van het Mechelse wetenschapspark Technopolis. Dat heeft de Vlaamse regering, op voorstel van bevoegd Vlaams minister Philippe Muyters, beslist. Hij volgt de omstreden Erik Jacquemyn op, wiens mandaat op 1 maart 2016 werd beëindigd. Wanneer Berghmans precies van start gaat, wordt nog in onderling overleg bepaald.

Stephane Berghmans is momenteel Innovation Manager bij CommScope Connectivity. Daarvoor werkte de doctor in de chemie onder meer bij Total, Milliken & Company en Janssens Pharmaceutica. Berghmans werd opgepikt door een headhuntersbureau en kwam als meest geschikte kandidaat uit de selectieprocedure. Vlaams minister Philippe Muyters: “Stephane Berghmans heeft zijn ervaring in de academische en de bedrijfswereld. Hij is een man die de brug kan slaan tussen die twee werelden en het publiek. Bovendien kwam hij naar voor als een enthousiaste en vernieuwende manager. Hij is iemand die met zijn dynamische leiderschapsstijl in staat moet zijn om de uitdagingen waar Technopolis voor staat op een gedragen manier aan te pakken.”

Berghmans krijgt de taak om samen met de vernieuwde raad van bestuur de bladzijde bij Technopolis om te slaan. Het Mechelse doe-centrum ging de voorbije jaren door een woelige periode. Zo had minister Muyters de financiering van Technopolis opgeschort na een kritische audit. Die audit wees op allerlei problemen, gaande van managementproblemen tot problemen rond financiële transparantie. Nadat er een actieplan was goedgekeurd met maatregelen om de interne problemen aan te pakken, werden de subsidies gedeblokkeerd. Intussen werd ook het mandaat van de vorige gedelegeerd bestuurder Erik Jacquemyn beëindigd.