STEM-academies zijn daverend succes

STEM1De STEM-academies, opgezet en gecoördineerd door het Mechelse doecentrum voor techniek en wetenschap FTI/Technopolis, zijn een daverend succes.

STEM-academies stimuleren de passie voor STEM (Science, Technology, Engineering en Maths) en geven 3- tot 18-jarigen de kans die interesse in wetenschap, techniek en technologie te ontwikkelen. Dat kan gaan van het creëren van stroomcircuits over het programmeren van games en het bouwen van een vliegtuigje tot het ontwerpen van een robot en de finesses leren van een 3D-printer. De kinderen worden daarbij geholpen door specialisten uit de verschillende sectoren.

Het initiatief ging van start in januari en tot nu toe hebben al ongeveer 25% van de 308 Vlaamse gemeenten een STEM-academie. Bijna elke week komt er een locatie bij. In totaal nemen nu al meer dan 4.000 kinderen actief deel aan één van de aangeboden STEM-activiteiten.

De Vlaamse Regering heeft een STEM-platform samengesteld met experten die hun kennis, ervaring en netwerk inzetten om via het platform de beoogde doelstellingen te bereiken. Het platform wordt voorgezeten door Martine Tempels, senior vice-president van Telenet Mechelen.