MECHELEN – Stefaan Van Thielen, managing director van Continental Automotive Benelux in Mechelen, gaat op 31 januari met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de Amerikaan Brandon Lane.

“Ik neem inderdaad op mijn 64ste definitief afscheid van Continental”, zegt Stefaan Van Thielen. “Weliswaar met zeer gemengde gevoelens, maar dat is begrijpelijk denk ik, als je bijna 22 jaar een prachtig bedrijf met 500 fantastische mensen hebt mogen leiden.”

Stefaan leidt het Mechelse bedrijf met veel enthousiasme en inzet sedert 1996. Onder zijn leiding groeide Continental Automotive Benelux uit tot een boegbeeld van de Continental groep en meer, want de Mechelse fabriek behoorde in 2015 tot de eerste lichting van vier Belgische Factory’s of the Future, en op deze titel is Stefaan Van Thielen terecht nog altijd zeer trots.

Om de eretitel van Factory of the Future te veroveren, werd o.a. in vier jaar tijd 97 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van het productie-apparaat van ABS-systeemcomponenten en afgewerkte remsystemen voor personenwagens. Het absenteïsme daalde tot onder de 3% en Continental Mechelen groeide uit tot het Factory of the Future Competence Center voor de hele Continental groep.

Stefaan was ook vaak bereid om jongeren te laten proeven van het reilen en zeilen in een fabriek. “Door studenten in contact te brengen met het dagdagelijkse leven in ons bedrijf, kunnen we sommigen misschien zelfs overtuigen om in de STEM-richtingen verder te studeren”, zei hij naar aanleiding van een initiatief ism Vlajo (zie foto).

Opvolger

Brandon Lane.

De opvolger van Stefaan Van Thielen als managing director is geen Belg, maar een Amerikaan. “Mijn opvolger is Brandon Lane, die ik sinds begin dit jaar begeleid zodat hij op de best mogelijke wijze verder kan werken aan de toekomst van een Factory of the Future”, besluit Stefaan Van Thielen.

Brandon Lane is een ingenieur die al sinds 1993 werkt voor Continental, maar tot nu toe steeds in de VS. Van 2011 tot eind vorig jaar was hij plant manager voor Continental in Culpeper Virginia. Hij was tevens hoofd van het VED Machining Competence Center voor de hele groep.