thinkWerkomgevingsspecialist Steelcase, met Belgische vestiging in Mechelen, brengt een vernieuwde versie van de Think-stoel op de markt. Think kwam uit in 2004 en was destijds een innovatieve stoel met geweldige prestaties. Het was ook het eerste product ter wereld dat de Cradle-to-Cradle-certificering ontving en groeide uit tot een icoon op het gebied van duurzaam design. Steelcase heeft de populaire stoel nu aangepast aan de hedendaagse behoeften waardoor hij opnieuw geldt als voorloper op het gebied van duurzaamheid, design, gebruikersgemak en comfort.

Think werd ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde designer Glen Oliver Löw, het vooraanstaande milieuadviesbureau McDonough Braungart Design Chemistry en het Institute of Product Development in Kopenhagen. De vernieuwde Think is een slankere en meer verfijnde uitvoering. De stoel heeft zachtere en meer natuurlijke buigingen, betere overgangen van materialen en een hoogwaardiger afwerking.

Allan Smith, Global Marketing Director bij Steelcase: “Kenniswerkers zitten nog steeds dagelijks gedurende lange aaneengesloten periodes op hun stoel, maar tegelijkertijd zijn ze ook meer mobiel geworden en wisselen ze bureautaken vaker af met overleg met collega’s. Doordat bij de vernieuwde Think de bediening nog meer is geïntegreerd in het ontwerp en deze nog eenvoudiger te gebruiken is, biedt de stoel de flexibiliteit om snel en gemakkelijk te schakelen tussen individuele taken en samenwerkmodus. Dankzij de aanpassingen biedt de vernieuwde Think-stoel zowel het comfort en de ondersteuning van een bureaustoel als de flexibiliteit en het ontwerp van een vergaderstoel.”

Meer details over de specifieke aanpassingen vindt u hier.