Steelcase streeft succesvol naar duurzaamheid

SteelcaseWerkomgevingsspecialist Steelcase, met een vestiging in Mechelen, heeft het afgelopen jaar een enorme vooruitgang geboekt op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Dat blijkt uit het Corporate Sustainability rapport, waarin de wereldwijde activiteiten en resultaten op het gebied van duurzaamheid zijn gebundeld. Steelcase ligt, ondanks een wereldwijd toenemende productie, op koers om zijn ambitieuze 2020-doelstellingen te halen. Daarmee wil het het energie- en waterverbruik en de hoeveelheid afval verminderen. In hernieuwbare energie heeft het een bedrag geïnvesteerd, dat gelijkstaat aan zijn totale energieverbruik. Daarnaast zijn met eindelevensduurdiensten miljoenen kilo’s aan meubilair behoed voor de stort.

Steelcase heeft met specifieke ruimtes geïnvesteerd in het welzijn van zijn medewerkers met daarnaast ook vernieuwende trainings- en ontwikkelingsprogramma’s en uitgebreidere mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ze behaalden de hoogst mogelijke score in de Corporate Equality Index, een benchmarking tool waarin het beleid van organisaties ten aanzien van verschillende genders wordt uitgedrukt. Steelcase heeft ook oog voor het goede doel. Zo hebben de medewerkers met meer dan 12 000 uur vrijwilligerswerk een nieuw bedrijfsrecord neergezet. Het bedrijf schonk 4,6 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) aan charitatieve instellingen. Van de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) Green Power Partnership kreeg het bedrijf een Green Power Leadership Award.

Jim Keane, CEO Steelcase: “Bij Steelcase is het streven naar duurzaamheid nauw verweven met onze passie voor innovatie en het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel. Ons rapport van 2015 geeft de vooruitgang weer die wij het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Wij geloven dat we dit kunnen bereiken door kleine verbeteringen in onze dagelijkse routine door te voeren. Op die manier willen we een positieve impact hebben op de generaties die na ons komen.”

De Steelcase-groep met de merken Steelcase en Coalesse biedt een uitgebreid portfolio van meubilair, technologie en diensten gericht op het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel en het vergroten van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Steelcase heeft een wereldwijde dekking via een netwerk van meer dan 800 dealers. Steelcase is wereldwijd actief, marktleider en beursgenoteerd en behaalde over het boekjaar 2015 een jaaromzet van 3,1 miljard dollar (2,8 miljard euro).