steelcase1Werkomgevingsspecialist Steelcase heeft een nieuwe fabriek geopend in het Tsjechische Pilsen. De fabriek maakt deel uit van het wereldwijde manufacturing network van Steelcase en dient om de groei in de Oost-Europese markt te ondersteunen. Steelcase heeft tevens een vestiging in Mechelen.

In de Tsjechische fabriek met een oppervlakte van 26.000 m² wordt state of the art lasertechniek toegepast voor het aanbrengen van kantenband op bureaubladen. Er zullen hoofdzakelijk melamine-producten worden vervaardigd. Op dit moment biedt de fabriek werkgelegenheid aan 150 mensen, maar in de komende jaren zal dit aantal fors toenemen. Met de nieuwe fabriek is een investering gemoeid van bijna 25 miljoen dollar (22,16 miljoen euro).

Jim Keane, CEO van Steelcase: “Oost-Europa is een strategische markt voor ons. Met de nieuwe fabriek in Tsjechië beschikken we over een locatie waarmee we onze groeidoelstellingen op lange termijn kunnen realiseren. Daarnaast is voor deze vestigingslocatie gekozen omdat ze aansluit op een hoogwaardig distributienetwerk waarmee we ook Centraal-Europa kunnen bedienen.”

De fabriek in Tsjechië is de vierde Europese fabriek van Steelcase, na Rosenheim (Duitsland), Sarrebourg (Frankrijk) en Madrid (Spanje). In totaal heeft Steelcase ongeveer 10.700 medewerkers in dienst. Het afgelopen boekjaar rapporteerde Steelcase een wereldwijde omzet van 3 miljard dollar (2,66 miljard euro). Over de laatste drie jaar investeerde het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar (88,6 miljoen euro) in research en development.