SteelcaseWerkplekexpert Steelcase presenteerde zijn jaarlijks duurzaamheidsrapport met daarin zijn doelstellingen en resultaten op het vlak van sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Het rapport belicht hoe Steelcase zich positief wil inzetten voor de wereld en hoe het daarin samenwerkt met klanten, partners en communities.

Door klanten te helpen bij het opzetten van een goede eindelevensduurstrategie werd in Amerika bijna 23 miljoen kilo meubilair behoed voor de afvalstortplaats. In Europa nam Steelcase in de afgelopen zes jaar meer dan 26.000 werkplekken terug om de producten en materialen te recycleren of te hergebruiken.

Met sinds 2010 22 procent minder afvalproductie komt Steelcase opnieuw dichter in de buurt van de doelstelling om zijn ecologische voetafdruk met 25 procent te verminderen tegen 2020.

Steelcase zorgde er ook voor dat medewerkers konden deelnemen aan een uitgebreide keuze aan welzijnsprogramma’s, wat er mee voor heeft gezorgd dat de medewerkerstevredenheid met 8 % toenam.

Steelcase en de aan het bedrijf gelieerde merken, waaronder Steelcase en Coalesse, bieden een uitgebreid portfolio van meubilair, producten en diensten gericht op het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel en het vergroten van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Steelcase heeft een wereldwijde dekking via een netwerk van kanalen, inclusief meer dan 800 dealers. Het BeLux-kantoor is gevestigd in Mechelen. Steelcase is wereldwijd actief, is marktleider en beursgenoteerd en behaalde over het boekjaar 2014 een jaaromzet van 3 miljard dollar.