In België daalde het aantal faillissementen in april met 3,5% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, maar tijdens de eerste vier maanden van het jaar waren er 7,2% meer faillissementen dan in 2016. Dat blijkt uit de nieuwste Barometer faillissementen van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Die cijfers zijn niet goed, maar zijn nog zeer rooskleurig in vergelijking met de cijfers van het arrondissement Mechelen. Tijdens de eerste vier maanden van het jaar werden in het arrondissement Mechelen 89 faillissementen geopend, tegenover 59 in dezelfde periode vorig jaar. Dat staat gelijk met een stijging van 50,85%. Mechelen scoort hiermee het slechtst van de drie Antwerpse arrondissementen.

Voor de maand april zijn de cijfers in Mechelen nog slechter. In 2016 waren er in die maand 14 faillissementen, en dit jaar zijn het er maar liefst 25. Dat betekent een stijging met 78,57%. Ook voor april zijn de cijfers van het arrondissement Mechelen veruit de minst goede van de drie arrondissementen van de provincie Antwerpen.

De toename van het aantal faillissementen situeert zich vooral in de horeca, de zakelijke dienstverlening en de transportsector.

Meer informatie over faillissementen uit de Mechelse regio vindt u op onze overzichtspagina.