De nieuwe Willebroekse zaak Vuur verhuurt sinds kort echte houtovens. “Je kan deze zelf warm stoken en er je eigen pizza’s in bakken”, klinkt het bij zaakvoerders Koen Schelkens en Gunter Peeters. Het idee ontstond na een avond met vrienden, waar ze zelf met het concept kennis hadden gemaakt. “Als onze klanten even gezellige momenten gaan beleven zoals wij die avond, dan hebben we met Vuur bereikt wat we voor ogen hadden.”

De ovens zijn zelf door het duo ontworpen. Beide heren zullen het nieuwe project combineren met hun huidige jobs. Gunter Peeters is actief als ingenieur in de bouwsector, Koen Schelkens heeft een commerciële functie in de wereld van de tankstations.

Een weekend lang

Zowel bedrijven als particulieren kunnen de pizzaovens huren. Dat kan voor een heel weekend. “De ovens kunnen op voorhand in Heindonk bij Willebroek of Hombeek bij Mechelen worden afgehaald. Op die manier kunnen ze meerdere keren in het weekend worden gebruikt. Klanten hebben dus alle tijd om de perfecte pizza te leren maken”, vertelt Koen Schelkens. “We merken dat de houtovens vrijdagavond al eens door het gezin worden aangestoken, en dat ze op zaterdag of zondag nog van pas komen op een familie- of vriendenfeestje.”

Originele invulling

Het eerste idee was om de onderneming boven het doopvont te houden als pizzaovenhuren.be, zoals ook de website klinkt. “Maar omdat onze ambitie op termijn verder reikt dan puur ovens verhuren, hebben we voor Vuur geopteerd”, licht Gunter Peeters toe. “We willen originele concepten aanbieden voor een leuk weekend, een gezellig feestje of een originele verrassing voor het gezin.”

Ook de klanten blijken reeds creatief. “We hebben al vragen gekregen of ze de ovens mee naar de Ardennen of een camping mogen nemen. Natuurlijk, zeggen we dan. Zo geraken onze ovens misschien nog tot in het buitenland bekend”, lacht het duo.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.