SINT-KATELIJNE-WAVER – Frankrijk en wijn, het zijn twee zaken die soepel samenvloeien. Vineo combineert deze dan ook. Stéphane Courtay, Fransman van origine, was eerder actief in het bankwezen. Een driejarige cursus sommelier triggerde hem om een eigen wijnzaak in Sint-Katelijne-Waver op te starten.

“Alle kennis die ik tijdens die cursus opbouwde, samen met mijn passie voor wijnen, wilde ik delen met anderen”, aldus Stéphane Courtay. “Momenteel concentreer ik me op Franse wijnen en kan ik enerzijds rekenen op bestaande contacten met bepaalde producenten en anderzijds op mijn kennis van de Franse wijnstreken.”

Het wijnassortiment van Vineo omvat onder andere exemplaren uit de Provence, Languedoc, Côtes du Rhône Sud en Nord, Beaujolais en Alsace. “Ter plaatse proef ik de wijnen blind, samen met andere sommeliers. Voor de uiteindelijke selectie geven we de voorkeur aan kwaliteit, respect voor het domein, de natuur en de kennis en ervaring van de wijnboer. Nadien onderhandelen we rechtstreeks met hen. Op die manier kan Vineo kwaliteitswijnen tegen een eerlijke prijs aanbieden.”

Online met fysiek aspect

Vineo is in wezen een webwinkel waar klanten hun producten kunnen bestellen. “Maar indien gewenst verwelkomen we hen graag in onze wijnkelder. Daar bieden we advies bij de selectie en delen we ervaring rond foodparing. Ook wijnproeverijen vinden regelmatig bij ons plaats”, vertelt Stéphane Courtay.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.