Begin 2017 kan de 23-jarige Tom Mampaey uit Reet de kriebels van het zelfstandig ondernemerschap niet langer bedwingen en richt hij One2Rent op. Als zelfstandige in bijberoep verhuurt hij sindsdien licht-, geluids- en beeldmateriaal. “Naast de standaard licht- en geluidsinstallaties voor feesten, evenementen, karaoke en DJ’s, beschik ik ook over enkele beamers met groot projectiescherm. Verder verhuur ik nog multifunctionele effecten, zoals rook en mist, sneeuw- en schuimvlokken en zeepbellen.”

Zijn passie voor techniek heeft Tom Mampaey doorheen de jaren als vrijwilliger leren ontdekken. “Als leider bij de scouts heb ik tal van scoutsevenementen mee georganiseerd. Ook was ik verschillende jaren hoofdcoördinator van het zomerfestival San Luce op de Predikherenvelden in Reet”, zegt Tom Mampaey enthousiast. De jonge zaakvoerder zag de voorbeelden van zelfstandigen rondom hem, want zo stampten oud-scoutsleiders de voorbije jaren hun eigen zaak, zoals Bermaco en Soeprème uit de grond.

Ook voor het bedenken van de naam van zijn eigen zaak, kreeg Tom Mampaey de hulp van zijn vrienden uit de jeugdbeweging. “Heel wat creatieve leiding en oud-leiding hebben meer dan 50 potentiële namen ingestuurd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor One2Rent. Enerzijds refereert het naar de eenvoud: 1, 2, verhuurd! Anderzijds kan je het uitspreken als Want to Rent, wat ik wil huren betekent.”

Met een duidelijke focus op licht-, geluids- en beeldmateriaal wil Tom Mampeay het aanbod van One2Rent de komende maanden en jaren verder uitbreiden. “Ik hoop binnenkort ook nog decoratie- en spelmateriaal te kunnen aanbieden.” Jeugdbewegingen hebben bij Tom een stapje voor, zij krijgen standaard een korting van 20 procent.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.