HEIST-OP-DEN-BERG – Een gezonde geest in een gezond lichaam. Sportinne doet deze leuze alle eer aan. Als bewegingscoach spitst zaakvoerder Tinne Vanhove zich toe op bedrijven. Ze biedt adviesverlening rond gezondheidsbeleid op de werkvloer en preventieadvies aan.

Tinne Vanhove biedt wetenschappelijk onderbouwde begeleiding op het gebied van gezondheid, zitgedrag en beweging op de werkvloer. De begeleiding wordt daarbij vaak gekoppeld aan een uitdaging. “Wil een bedrijf met een aantal medewerkers de 10 Miles lopen of de Mont Blanc met de fiets beklimmen? Of zijn er iets laagdrempeligere uitdagingen op de werkvloer?”, zegt Tinne Vanhove. “Ik bereid hen daar zo goed mogelijk op voor.”

Er wordt telkens vanuit de bedrijfscultuur en de verwachtingen van het personeel vertrokken. Op basis daarvan wordt een schema opgesteld en start de sportieve begeleiding. Onder meer KU Leuven, Delta Lloyd, Inbev, Alken-Maes, Duracel en Janssen Farmaceutica hebben zo reeds een heleboel uitdagingen overwonnen.

Sportinne is actief vanuit een eigen locatie in Heist-op-den-Berg. “Al werk ik grotendeels buitenshuis, zoals buiten in de bossen of op bedrijventerreinen.” Daarnaast is Sportinne nog te vinden bij De Studio in Heist-op-den-Berg of bij Functional Training Academy 2150 in Borsbeek.

Meer dan sport en beweging

Maar het is meer dan een sporttraject dat Sportinne biedt. Freelancers zorgen voor extra expertise. “We bekijken niet alleen hoe mensen meer en beter kunnen bewegen, maar pakken ook het aspect van gezonde voeding aan en bekijken het evenwicht tussen het werk- en privéleven. Daarvoor kan ik steeds een beroep doen op een diëtiste en sportpsychologe.”

En die uitgebreidere opvatting is waar Tinne Vanhove naar streeft. De focus blijft op bedrijven liggen, maar er wordt wel aan mogelijkheden gedacht om de dienstverlening op termijn uit te breiden. “Er zijn al gesprekken aan de gang om samenwerkingen met andere partijen op te starten en zo in te spelen op de wellbeing van werkgevers en werknemers in het algemeen. Dat kan dan gaan over gezonde eetgewoontes, maar evengoed over loyaliteit ten opzichte van een bedrijf en inzet.” Sportinne kijkt daarvoor ook naar buitenlandse opdrachten.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.