LIER – Geen spatje is nog veilig bij u thuis of op uw bedrijf. Daar zorgt Jonas Francken van Spatvrij hoogstpersoonlijk voor. Met het Lierse bedrijf laat hij de ramen en zonnepanelen van particulieren en bedrijven opnieuw glanzen.

In eerste instantie richt Spatvrij zich voornamelijk op het reinigen van ramen. “Dat moet namelijk periodiek gebeuren, terwijl zonnepanelen in theorie maar één keer per jaar gedaan moeten worden om een optimaal rendement te verzekeren. Bedrijven en particulieren kunnen voor beide zaken bij mij terecht, maar evengoed voor één van de twee”, zegt zaakvoerder Jonas Francken.

Momenteel heeft Spatvrij al heel wat opdrachten op het industrieterrein in Mechelen-Noord, maar ook bij grotere huizen van particulieren met soms lastig bereikbare ramen gaat het bedrijf aan de slag. “Met een handige telescoopsteel kan ik zonder problemen tot 12 meter hoogte reinigen. Voor hogere plaatsen huur ik nog een machine, al is het de bedoeling om daar als bedrijf nog verder in te evolueren.”

Oog voor het milieu

Naast goede apparatuur kiest Spatvrij ook voor kwaliteitsvolle producten. Zo werkt Jonas Francken met osmosewater, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën of zeep. “De reiniging gebeurt enkel en alleen op basis van speciaal gefilterd water wat het vuil van de ramen of zonnepanelen doet verdwijnen. Omdat osmosewater vanzelf droogt zonder strepen achter te laten, kan ik zo op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te werk gaan.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.