Starter van de Week ShowBee: personaliseerbare lingerie

SHOWMEHet nieuwe lingeriemerk ShowBee lanceert zijn eerste collectie ShowMe tijdens Utopolis Ladies Night op 20 en 21 april in Mechelen. Met ShowBee wil ontwerpster Hilde Van Riet vrouwen aanmoedigen om zelf creatief aan de slag te gaan met lingerie. Dit doet ze door bijhorende Fantasies aan te bieden, die op tal van verrassende manieren gecombineerd kunnen worden.

“De lingeriesetjes die momenteel in de etalages liggen, volgen maar al te vaak de idee dat ze volledig af moeten zijn”, licht Hilde Van Riet toe. “Uiteraard moet lingerie kwalitatief afgewerkt zijn, dat is noodzakelijk voor een goede pasvorm. Maar vrouwen willen vandaag meer dan dat: lingerie moet ook matchen met de persoonlijkheid en zelfs passen bij de gelegenheid. Stiekem wil een vrouw graag iets bijzonders voor zichzelf, een persoonlijke aanpassing die net dat beetje verschil maakt.”

De basisset van het nieuwe merk ShowBee bestaat uit een beha en een slip of string voorzien van zilveren ringetjes. Hierop kunnen vervolgens afneembare Fantasies worden bevestigd. De Fantasies die in deze eerste collectie aangeboden worden, zijn onder andere fel gekleurde bandjes, korte zilveren hangertjes en lange kettingen in goud en zilver. Deze Fantasies passen bij jurken met uitgesneden décolleté of rug.

Initiatiefneemster Hilde Van Riet is ook de drijvende kracht achter HildesLingerieblog.be, een blog waarop ze sinds 2009 de trends in de lingeriewereld volgt. “Ik krijg regelmatig vragen van lezeressen die op zoek zijn naar lingerie die echt bij hen past of die het gewoon niet fijn vinden om lingerie te gaan kopen. Deze vragen brachten me er toe om na te denken hoe lingerie personaliseerbaar kan worden, zonder de vrouwen in een vooraf bepaalde richting te duwen. Ik vind het belangrijk dat de mogelijkheid tot creativiteit in handen van de klant zelf blijft liggen.” Deze visie van Hilde zit dan ook vertaald in de slogan van ShowBee: Create, surprise, my female challenge.

De ShowMe-collectie wordt officieel aan het publiek voorgesteld op woensdag 20 en donderdag 21 april, telkens om 19u, tijdens de Ladies Night in het Mechelse bioscoopcomplex Utopolis. Voor de film worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan een ShowBee-workshop waarbij creativiteit centraal staat. Na de film, omstreeks 22u, vindt er een modeshow plaats waarbij modellen enkele mogelijke combinaties van de lingerie met Fantasies zullen presenteren. Toegangstickets zijn beschikbaar bij Utopolis Mechelen.