Toffe, casual baseballshirts en sweaters voor vrouwen die houden van een klassevolle, maar comfortabele combinatie. Kortom, kleding die Riane Van Camp en Caroline Vekemans zelf dragen. En zo is ook het hele idee van See You Saturday uit Beerzel ontstaan. “Onze gezamenlijke liefde voor mode en de niche die we in de markt ontdekten, zorgden ervoor dat we samen aan dit avontuur begonnen zijn”, vertelt het duo.

De shirts en sweaters krijgen vorm door geborduurde en in het oog springende woorden, vaak in combinatie met een grafisch element. Ook de voorliefde van beide dames voor sarcastische quotes schijnt weleens door in de ontwerpen. De kleding is het resultaat van hun huidige job. “Als grafisch ontwerper zorg ik zowat voor de creatieve invulling van het verhaal, terwijl Carolines liefde voor taal als leerkracht Nederlands en Engels in het tekstuele naar boven komt”, legt Riane Van Camp uit.

Vriendschap

Beide dames zijn al sinds de kleuterklas niet meer van elkaar weg te slaan. “We kennen elkaar en elkaars kleerkast dus door en door. Dat zorgt ervoor dat de tijd die we aan See You Saturday spenderen ook niet aanvoelt als werken”, zegt Caroline Vekemans, die sinds kort naar Leuven is verhuisd. “Omwille van die verhuis spreken we nu steeds op zaterdag af, en, zoals vele vrouwen, wilden we telkens van elkaar weten wat we gingen dragen.” Van daaruit is dan ook de naam en baseline ontstaan: See You Saturday – What are you wearing? “De naam staat echt symbool voor vriendschap en het beleven van onvergetelijke tijden.”

Vrouwen met ambitie

Momenteel is See You Saturday een webshop. “Op termijn hopen we uiteraard dat we onze kleding in enkele winkels kunnen aabieden”, verduidelijken de twee. Zij hopen met hun zaak een vaste waarde in de wereld van de sweater- en shirtverkoop te worden. “Ons merk blijven verbeteren en versterken is onze grootste ambitie. We hebben het gevoel dat we een fijne en steeds groter wordende See You Saturday-vriendengroep aan het bereiken zijn, vol stijlvolle en zelfzekere vrouwen die van mode houden.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.