Starter van de Week: Safe Spot zet slimme cameramasten in

cameramastVanuit het beveiligingsbedrijf Van Saet Security uit Bonheiden, dat al ruim 30 jaar actief is, is een dochteronderneming ontstaan: Safe Spot. “Wij leveren mobiele, intelligente cameramasten”, zegt initiatiefnemer Kristoffer Van Saet.

Van Saet Security is vooral actief op het gebied van camerabewaking (naast alarmsystemen, toegangscontrole, brandbeveiliging….) en Safe Spot specialiseert zich nog verder. “Onze intelligente cameramasten herkennen mensen en gezichten en merken het overschrijden van een bepaalde lijn op. Bij detectie wordt een meldkamer verwittigd die dan de nodige stappen onderneemt die met de klant besproken worden”, aldus Kristoffer Van Saet.

“Ons doelpubliek bestaat uit organisatoren van events, bouwfirma’s, beheerders van parkeerterreinen en grote infrastructuurwerken…”

De uitschuifbare cameramasten van Safe Spot zijn bijna zeven meter hoog. Het bedrijf levert een full HD 360° infrarood camera die ook ’s nachts zorgt voor een optimaal zicht, en full HD dome camera’s die een volledig overzicht van de site garanderen. 4G en wifi zorgen ervoor dat de beelden van op afstand kunnen worden geraadpleegd. Er is een noodvoeding bij elektriciteitsproblemen en de omkasting is vandaalbestendig.

Het jonge bedrijf Safe Spot is net als Van Saet Security gevestigd in de Gestelhoflei, naast het containerpark van Bonheiden.