ProMatics, zo luidt de naam van een nieuwe zaak in Putte, gespecialiseerd in automatisering. Oprichters Bart Vermeulen en Tom Haepers leerden elkaar vorige zomer kennen. “Bart is specialist in elektromechanica en heeft veel ervaring in de sector van wassalons en zonnebanken. Ikzelf focus me voornamelijk op het programmeren van aantrekkelijke bedrijfsapplicaties”, zegt Tom Haepers. “We hebben onze krachten gebundeld, een succesvol prototype ontwikkeld en de stap gezet om onze activiteit in het vennootschap ProMatics onder te brengen.”

B2C-dienstverleners zijn de eerste doelgroep van ProMatics. “Maar dan B2C-dienstverleners die hun activiteit verregaand willen automatiseren of zelfs volledig onbemande verkooppunten nastreven.” Momenteel beschikt het bedrijf over een totaaloplossing voor geautomatiseerde wassalons. De nadruk ligt zowel op het betaalaspect, als op het beheer van de dienstverlening in de winkel op afstand. “We willen het de consument zo eenvoudig mogelijk maken. Iedereen moet de betaalautomaat zonder handleiding kunnen bedienen. Voor de eigenaars van de winkel voorzien wij via een beveiligde internetverbinding interactie vanop afstand.” Daarmee kan de beheerder gedetailleerde statistieken rond de omzet opvragen, klanten begeleiden in hun keuze, en storingen opsporen en verhelpen. Ook op grote schaal is de automatisering mogelijk, bijvoorbeeld bij meerdere winkelpunten.

In eerste instantie hoopt het nieuwe bedrijf voornamelijk naamsbekendheid op te bouwen. “We willen ons klantenbestand verder uitbouwen met de producten die we op dit moment aanbieden. Daarna bekijken we de mogelijkheden om nieuwe producten voor andere winkeltypes op te starten.” Daarbij wordt gedacht aan producten voor de kleinhandel zoals beenhouwers, bakkers of apothekers, voor de verkoop van toegangstickets, en voor 24/7 winkels en automaten. Een uitbreiding naar het buitenland behoort ook tot de doelstellingen. “We vermoeden namelijk dat ook daar nog veel marktaandeel te vergaren valt.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.