LIER – De eerste stappen in de ondernemerswereld zijn altijd een uitdaging, maar evengoed een stimulans om te verbeteren in het vak. Dat mag Phaedra Algoet ervaren. In Lier heeft ze Schoonheidsinstituut Phaedra opgericht en op korte tijd is ze al sterk gegroeid.

Schoonheidsbehandelingen van pedicure en manicure, over gelaatsverzorging en make-up tot haarstyling, gellakken, ontharingen, bruidsarrangementen, enzoverder. Schoonheidsinstituut Phaedra Biedt een breed pakket van diensten aan. “Toch is geen enkele behandeling exact hetzelfde. Telkens passen we ze aan de wensen van de klant en de huidconditie op dat ogenblik aan”, zegt Phaedra Algoet.

Voor haar zijn het de eerste stappen als ondernemer. “Ik heb eerst gewerkt als schoonheidsspecialiste aan huis en bij HaarDeco in Putte om extra ervaring op te doen rond haarstyling en het omgaan met verschillende types van haar. Nu ik voldoende gegroeid ben in het vak, wilde ik mijn eigen verhaal schrijven. Daar leer ik nu heel wat uit, zowel in de rol van schoonheidsspecialiste als die van ondernemer.”

Vertrouwen opbouwen

Phaedra Algoet brengt haar liefde voor het vak over naar de klant. “In mijn eigen zaak krijg ik nu de mogelijkheid om te experimenteren met producten en behandeling. Iets wat erg aanslaat bij de klanten. Ook mijn productkennis en productlijnen worden erg gewaardeerd.”

Momenteel staat ze nog alleen in de zaak. “Dat doe ik bewust en probeer ik zo lang mogelijk vol te houden. Klantenvertrouwen is voor mij heel belangrijk, en als een klant dan telkens bij een andere specialist terecht komt, is die band veel minder. Dat wil ik vermijden.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.