Jong, ambitieus en een enorme drang om klanten zo snel en professioneel mogelijk verder te helpen. Dat is de ingesteldheid van de 20-jarige Pieter Van Roosbroeck uit Duffel. Met P-Repair doet hij het onderhoud en herstellingen van fietsen op locatie. “Ik wil de mensen graag een extra dienst aanbieden, zodat ze niet meer zelf naar de fietsenmaker hoeven te gaan”, legt Pieter Van Roosbroeck uit.

Particulieren kunnen voor een fietsherstelling contact opnemen met P-Repair. Bedrijven kunnen hetzelfde doen voor het onderhoud van de fietsen van hun personeel. “Ik beschik over een uitgebreid gamma onderdelen en materiaal, zodat de klant zo snel mogelijk verder kan worden geholpen. Ter plaatse bespreken we wat er moet en mag gebeuren, en nadien ga ik aan de slag”, licht Pieter Van Roosbroeck toe. De fiets wordt onder handen genomen terwijl de klant rustig iets anders kan doen. “Het enige wat ik nodig heb is een paar vierkante meter. Verder trek ik mijn plan. Eens klaar bekijkt de klant het resultaat, maak ik een factuur op en klaar.”

Als gepassioneerde fietsliefhebber en veldrijder is het idee ontstaan. “Ik sleutel graag aan mijn eigen fietsen en wou er dan ook mijn beroep van maken”, zegt Pieter Van Roosbroeck, die de activiteiten van P-Repair voorlopig in bijberoep doet. “Maar ik hoop er natuurlijk op termijn mijn hoofdberoep van te kunnen maken. De aanwerving van medewerkers in andere provincies behoort ook nog tot enkele wilde toekomstplannen.”

Vanuit Duffel

Momenteel gebeuren de herstellingen voornamelijk in en rond Duffel. “Maar ik heb niet echt een maximale afstand ingesteld om een fiets te gaan herstellen. Door middel van een goede planning ga ik ervoor zorgen dat ik mijn werkschema zo kan inplannen dat ik telkens een bepaalde dag in een bepaalde streek kan werken. Enkel heb ik me voorgenomen om bij de start voornamelijk in de provincie Antwerpen actief te zijn.” En als ook dat op wieltjes loopt, dan sluit Pieter Van Roosbroeck een uitbreiding van zijn werkingsgebied zeker niet uit.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.