Nazka Mapps heeft een nieuwe stek gevonden in het ondernemershuis Oh! in Mechelen.  Het bedrijf dat interactieve webgebaseerde kaarten zoals Google Maps maakt, plukt daar meteen de vruchten van. Voor het design van hun eigen product Aircheckr werken ze bijvoorbeeld samen met hun bovenburen Brand Ink. “Het Oh! is voor ons een interessante locatie om door te groeien”, vertelt Nicolas Dosselaere, die de start-up in oktober 2012 samen met Ides Bauwens en Han Tambuyzer oprichtte. “Vorig jaar zijn we uitgegroeid tot een team van zes mensen, dus drong een verhuis naar een nieuwe locatie zich op.” Nazka Mapps is nu zowel in Leuven als in Mechelen actief.

Met de recente vermelding in het magazine Discover Benelux als één van de meest succesvolle start-ups van België, kende 2017 voor Nazka Mapps meteen een boeiende start. De start-up houdt zich bezig met het maken van interactieve kaarttoepassingen. “Wij analyseren data en kanaliseren die zo goed mogelijk. De belangrijke informatie geven wij via een applicatie op een duidelijke en visuele manier weer.” De start-up focust zich steeds op de maatschappelijke relevantie.

Zo hebben ze bijvoorbeeld een interactieve kaart opgemaakt, die jobs in de haven van Antwerpen combineert met mobiliteitsgegevens. “In de haven zijn veel jobs die niet ingevuld worden. In de stad, die een hoge werkloosheid kent, is mobiliteit vaak het probleem. Met de verzamelde informatie hebben we een interactieve kaart ontwikkeld waarop je alle vacatures vindt, en meteen ook de beste of goedkoopste manier om er te geraken.” Ook de aanwezigheid van een fietsenstalling of douche, zijn enkele interessante details over de nieuwe job die worden meegegeven.

Daarnaast heeft Nazka Mapps twee eigen producten. Met Nostalgeo kunnen mensen aan de hand van oude postkaarten zien hoe straten en gebouwen er vroeger uitzagen. Binnen enkele maanden wordt Aircheckr gelanceerd. “Met Aircheckr maken we modellen om luchtkwaliteitsgegevens te berekenen en aan bedrijven beschikbaar te stellen.”

Meer nieuws over starters uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.