Online communicatiebureau Madzuli, nog even één van de bewOh!ners in het Mechels ondernemershuis, ontgroeit razendsnel de kinderschoenen. Het aantal werknemers stijgt gestaag en de plannen zijn ambitieus. In 2020 wil Mazuli zijn eerste buitenlands filiaal openen.

“We zijn begonnen in de coworking-ruimte, maar aangezien we marketingmensen zijn en nogal veel telefoneren en samen overleggen, en dus nogal lawaaierig waren, drong een eigen kantoor in het Oh! zich snel op”, zegt stichter en zaakvoerder Kevin Geets. “Maar ook dat werd snel te klein. We hebben nu twee kantoortjes waar eigenlijk maar ruimte is voor drie werknemers, maar we zitten er met zeven. Begin maart starten nummer 8 en nummer 9. Een grotere locatie elders was dus een absolute noodzaak. Ook ons klantenbestand groeit snel, en we storen elkaar als we allemaal zitten te telefoneren.”

Kevin ging dus op zoek naar een groter kantoor, en pakte het meteen groot aan. “Met het oog op onze verdere expansie wil ik hier een goede basis leggen. De gesprekken met de bank zijn bijna afgerond, en als dat lukt, verhuizen we begin maart naar een kantoorruimte op Mechelen Campus. Hier in het Oh! hebben we 36 m², daar maar liefst 300 m². Er zal plaats zijn voor zo’n 30 mensen.”

30 lijkt veel, maar volgens Kevin zal Madzuli al snel zo groot zijn. “2017 wil ik afsluiten met 15 collega’s, en in 2018-2019 zouden we de 30 moeten bereiken.”

Dan is het tijd voor de volgende stap, want het buitenland wenkt. “In 2020 wil ik het eerste buitenlandse filiaal van Madzuli openen. In Zuid-Europa staat online marketing echt nog in de kinderschoenen, en tegen dan hebben wij al een paar jaar extra ervaring opgedaan. Waarom zouden we hier elke dag vechten voor klanten als ze daar voor het oprapen liggen? De toekomst ligt in Italië en Spanje.”

Tot nu toe werd Madzuli volledig met eigen middelen gefinancierd, maar voor de uitbreiding naar het buitenland wordt wel hulp gezocht bij de bank. “We mogen er niet te lang mee wachten, we moeten het ijzer smeden wanneer het heet is. En binnen tien à vijftien jaar zie ik mezelf ook nog wel verhuizen naar Italië.”

Meer nieuws over starters uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.