DUFFEL – Na enkele jaren de weg in de modewereld te hebben gezocht, is de richting duidelijk. Julie Van Den Bosch lanceert binnenkort haar eigen merk Littlebosh, met in eerste instantie lederen handtassen en accessoires. Nadien is zullen ook kledij en schoenen onder die naam aangeboden worden.

Het verlangen om een eigen modemerk op te starten, was er al langer bij Julie Van den Bosch. Het bepaalde ook haar studiekeuzes. Zo volgde ze in het secundair onderwijs technische mode en studeerde ze aan Narafi beeldende kunst en fotografie met een specialisatie in modefotografie.

“Ik heb er een sterke kennis opgebouwd rond het maken van patronen en het tekenen en uitwerken van collecties. Ook de grafische programma’s heb ik er onder de knie gekregen”, legt Julie Van den Bosch uit. “Dat helpt me nu enorm bij het uitwerken van Littlebosh. Alle designs komen namelijk van mijn hand en dragen een deel van mijn persoonlijkheid.”

Online verkoop

De eerste artikelen van Littlebosh zijn lederen handtassen, portemonnees, kaarthouders, en dergelijke. Die zullen in enkele winkels verkrijgbaar zijn, maar de verkoop zal voornamelijk online verlopen. “Als starter heb ik nog geen budget voor een pand, al kies ik wel bewust voor een webshop en promotie via sociale media. Dat past immers volledig binnen de tijdsgeest van de hedendaagse consument. Wanneer de eerste productie klaar is, ga ik ook een grote launch geven waar al de designs worden voorgesteld en als eerste gekocht kunnen worden.”

Nadien is het de ambitie om Littlebosh te laten uitgroeien tot een breed merk dat door jong en oud wordt gedragen. Ook kledij, schoenen of parfum moeten dan tot het aanbod behoren. “Maar we beginnen bij het begin. Naast het ontwerpen, sta ik ook in voor al het grafische, de administratie en de contacten met de pers. Er wacht dus veel werk de komende periode, maar ik ga er met de volle motivatie tegenaan.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.