Jan Smets (41) uit Nijlen, product/business development manager bij Atlas Copco, heeft er sinds begin dit jaar een opmerkelijk bijberoep bij. Hij is de exclusieve verdeler voor België van de superkrachtige bluetooth luidsprekers van het Deense merk Soundboks. JSB Audio (van Jan Smets Sound Boks) mikt op een doelpubliek van levensgenieters, verenigingen en clubs.

Soundboks is een jong Deens bedrijf dat de wereld wil veroveren met de krachtigste draagbare speaker. De drie jonge twintigers van Soundboks kregen snel steun en na minder dan een jaar heeft het bedrijf 25 medewerkers en kantoren in Denemarken en de VS.

Marketing

“Wat me aansprak was in de eerste plaats de kwaliteit van het product, maar vooral de manier waarop de drie twintigers het product op korte tijd hadden vermarkt. Je moet het maar durven in deze tijden”, zegt JanSmets. “Ze voeren bovendien geen droge marketing maar creëren een unieke sfeer en community met catchphrases als Throw real parties anywhere om in de eerste plaats mensen met een gemeenschappelijk liefde voor muziek bij elkaar te brengen. Ze kregen op deze manier via social media een grote groep followers waaronder tal van (internationale) sterren zoals Dimitri Vegas & Like Mike.”

Jan Smets was zo enthousiast dat hij de stichters in Kopenhagen ging opzoeken. “Van het een kwam het ander, zoals ze zeggen. JSB audio was geboren.”

Hij zag voor het product een ruimer potentieel dan enkel jeugdige festivalgangers. “Doelpubliek zijn mensen die van een rijkelijk leven houden tussen 20 en 60 jaar oud. Mijn cliënteel bestaat voor 60% uit particuliere klanten van alle slag (zolang ze maar van muziek houden) en 40% uit bedrijven en verenigingen (sportverenigingen, scouts, chiro, studentenclubs, reisbureaus, eventbureaus, foodtrucks, fitnesscentra, fanclubs, etc…). Tijdens de zomer zijn muziekfestivals een ideaal forum geweest om JSB en het merk Soundboks in België op de kaart te zetten. In het najaar wordt het doel verlegd naar studenten, clubs, carnavalverenigingen en retail via gespecialiseerde audiowinkels.”

Bent u recent van start gegaan met een nieuwe onderneming in de regio Mechelen en wilt u uw verhaal delen met onze bezoekers? Stuur dan een korte beschrijving van uw bedrijf en een bijpassende foto naar redactie@madeinmechelen.be. Als uw verhaal in aanmerking komt, wordt u door ons gecontacteerd.

Meer nieuws over starters vindt u op onze overzichtspagina.