Johan Tuyaerts, bekend als media-ondernemer met Sultan Sushi, maar ook docent aan de mediacampus van Thomas More, geeft een nieuwe wending aan zijn carrière. Met Yourlifematters geeft hij opleidingen, workshops, integrale coaching, training en consultancy. Mechelen vormt daarbij de thuisbasis. “Ik heb altijd graag mensen geïnspireerd en op weg geholpen, en ik merkte dat er een grote vraag naar was”, vertelt Johan Tuyaerts.

Creatieve sector

De media is voor Johan Tuyaerts al jarenlang zijn grote liefde. Zo werkt hij nog regelmatig als consultant voor televisiezenders en productiehuizen. Maar zelf produceren is verleden tijd. “Ik heb de voorbije 25 jaar alle mogelijke producties gemaakt waar ik ooit van heb gedroomd. Vandaag heb ik geen behoefte meer om me als maker te bewijzen. Ik ben nu graag inspirator.” Hij volgde daarvoor gedurende twee jaar officieel erkende coachingopleidingen. Met die expertise gaat hij nu aan de slag. En ja, voornamelijk in de creatieve sector zoals de media.

“De vraag naar opleidingen, coaching en training is enorm voelbaar vanuit die sector. De aantrekkelijkheid van de job en de creatieve uitdaging staat er vaak in schril contrast met de enorme werkdruk en het gebrek aan structuur. Dat leidt tot momenten van onzekerheid en desoriëntatie”, legt Johan Tuyaerts uit. Het zijn die mensen en bedrijven die hij begeleidt bij Yourlifematters.

Diverse klanten

70 procent van de klanten komt dan wel uit creatieve sectoren, ook verzekeringsmakelaars, politieagenten en ceo’s van industriële bedrijven doen reeds een beroep op zijn diensten. “Maar het gaat niet alleen om particulieren. Aan bedrijven als De Persgroep, Zeiss, Mediarte enzoverder verleen ik ook al mijn diensten. Hetzelfde geldt voor kmo’s die een creativiteits- of productiviteitstraining wensen.”

Samen met hen gaat Johan Tuyaerts op zoek naar een betere en fijnere manier van leven en werken. “Ik help om doelen te bereiken of stress- en burn-outproblematiek op een haalbare manier aan te pakken. Of ga op zoek naar manieren om de creativiteit aan te scherpen en zo iemands loopbaan productiever te maken. Ik ben daarbij geen hulpverlener, maar vertrek vanuit mijn ervaring als creatief ondernemer.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.