huisvanhoofIn het pand waar vroeger de Mechelse bloemenzaak De Borght (Guldenstraat 9) gevestigd was, opende zopas Huis van Hoof, waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en broodjes. ’s Avonds transformeert de zaak tot een wijn-, champagne- en ginbar met tapas.

Klanten verwennen van ontbijt tot aperitief, dat is het streefdoel van Mieke Van Hoof, haar dochter Yent’l Keymolen en Stéphanie Van Rompay. Het trio wordt aangevuld met Stéphanie’s oma Hilda Vallez die taarten bakt. ‘Nergens is beter dan thuis’ is hun motto.

Mieke was vroeger reeds actief in de horeca, meer bepaald in De Kastelein op de Mechelse Botermarkt. De afgelopen jaren werkte ze als verkoopster, maar ze besliste om toch opnieuw de horeca in te stappen.

Op de kaart van Huis van Hoof staat naast bijvoorbeeld een trendy selectie koffie ook ouderwets gezellig lekkers zoals een boterham met choco of met platte kaas, radijsjes en bieslook en rijstpap met bruine suiker.

Huis van Hoof richt zich eveneens tot bedrijven, waar broodjes kunnen worden geleverd en recepties worden verzorgd. Bedrijven kunnen tevens wijn, champagne en relatiegeschenken aankopen, en Huis van Hoof heeft vanaf oktober een privé livingruimte voor bedrijfsvergaderingen met ontbijt of lunch voor 20 personen, of bedrijfsevents tot 100 personen.