Philippe Leemans is een echte Mechelse horeca-veteraan. De jongste jaren liet hij de horeca links liggen, maar de lokroep was te sterk. Vanaf begin juni toert hij rond met Popfish, een foodtruck waarin hij paella en lekkers uit de zee serveert.

“Ik heb een lang parcours afgelegd in verschillende horecazaken in Mechelen”, zegt Philippe Leemans. “Na enkele jaren afwezigheid ben ik eindelijk terug. Op maandag 5 juni ben ik op de jaarmarkt in Zemst voor het eerst naar buiten gekomen met mijn nieuw concept: een foodtrailer met paëlla, gebakken vis, maatjes, oesters, cava, wijn en Spaanse biertjes.”

“Van mijn zestiende tot mijn 42ste werkte ik in diverse horecazaken in en rond Mechelen: Maroon, De Witten Vos en De Nok. Ik baatte zelf ook o.a. Café De Prof en restaurant Scoozi (Londerzeel) uit.  Na mijn scheiding bleven de kinderen bij me wonen en stapte ik uit de horeca omdat familie en opvoeding voor mij erg belangrijk zijn”, vertelt Philippe. “Ik stond op de markt met bloemen en lederwaren en was vertegenwoordiger bij Prins en Dingemanse en Centratec.  Na een arbeidsongeval volgde een lange revalidatie en had ik tijd om mijn concept uit te werken. Dankzij de steun van Anneke, mijn nieuwe partner, mijn dochters Chiara en Indyssa en Anneke’s kinderen Liana en Elias heb ik mijn droom waar kunnen maken. Popfish is een horecazaak op maat, een pop-up waarin ik mijn passie van ondernemen, mensen bedienen met eten en drank, mijn interesse in verse visproducten en mijn aangeboren sociale karakter kan combineren.”

Philippe koos voor een foodtruck. “Daarmee kan ik rondtrekken naar events, festivals, markten, bij mensen thuis of naar bedrijven voor recepties. Het vergt geen zware investering, het is hip en ik heb de mogelijkheid om het in bijberoep op te starten. De naam Popfish was snel gekozen en Popeye eet voortaan vis in plaats van spinazie.”

De specialiteiten van Popfish zijn live-cooking paella, verse maatjes en oesters in het seizoen, cava en een Spaans biertje. “Onze eerste try-out op de jaarmarkt van Zemst was een schot in de roos, en mogelijk kan ik hier in de toekomst mijn hoofdberoep van maken.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.