HEIST-OP-DEN-BERG – In een beschonken toestand komen de meest creatieve ideeën vanzelf. Dat ondervonden ook Filip von Arx en Maarten Serneels. Ze stelden vast dat moonshine, een zelfgemaakte alcoholische drank, op weinig locaties in België verkrijgbaar was. Meteen voldoende reden om met Golden Mountain zelf het heft in handen te nemen.

Golden Mountain ontwikkelt alcoholische dranken die speciaal zijn door toevoeging van extracten, kruiden en botanicals. Hun eerste, en momenteel nog enige, product is de Golden Mountain Moonshine, een sterke drank met 40 procent alcohol. “We hebben ons gebaseerd op een origineel recept dat we nadien hebben aangepast. Uiteindelijk kwamen we tot een ultieme mix van onder andere oranjebloesem, gember en limoen”, legt Filip von Arx uit.

Het brouwsel kan zowel puur als in een cocktail worden gedronken. Zo heeft Golden Mountain enkele recepten op hun website staan en werd voor winterpop-upbar Moose in Heist-op-den-Berg een unieke combinatie uitgewerkt. “Als eerste locatie in België zullen zij onze drank met gemberbier verkopen. Het ideale adresje dus voor wie onze moonshine wil uitproberen.”

Snelle start

Golden Mountain Moonshine wordt exclusief verdeeld door GD Brands, de drankenhandel van Jess Van Weert. Ook bij verschillende online leveranciers kan het product besteld worden. “Cafés, restaurants, bars en discotheken vormen het merendeel van onze klanten”, zegt Maarten Serneels. “Het gaat eigenlijk om iedereen die iets origineels op de kaart wil.”

Vandaag zijn er reeds 2.000 flessen verkocht, en er komen voortdurend klanten bij. “Rond de kerstperiode zal ons product in een leuke geschenkverpakking worden gewikkeld en proberen we ook de smaakpapillen te winnen van mensen die ons product nog niet kennen. Zo zal de Golden Mountain Moonshine op verschillende kerstmarkten in aanwezig zijn.”

De bedoeling is om ook nog andere smaken te lanceren. “We zijn volop aan het experimenteren. Dit jaar zou er nog een nieuwe variant met frambozensmaak uitkomen. Die heeft een iets lager alcoholgehalte en is zacht zoet van smaak.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinmechelen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.